Cine suntem

Cine suntem

Bine ai venit la Biserica Radiant Timișoara!

Cu singuranță nu ești la întâmplare pe acest website. Ne-am rugat pentru tine și continuăm să o facem chiar dacă nu te cunoaștem personal. Te invităm să citești mai multe despre noi și așteptăm cu bucurie să ne contactezi!

Suntem entuziasmați de onoarea pe care Dumnezeu ne-a făcut-o: aceea de a-Și zidi Biserica Sa folosindu-Se de noi. Visul nostru a fost să plantăm o biserică vie, care să îl glorifice pe Dumnezeu prin facerea de ucenici. Ne dorim să vedem în Timișoara o comunitate care crește în asemănarea cu Cristos, slujește ca și Cristos și Îl mărturisește pe Cristos.

Vrem ca Isus să strălucească în noi, iar noi să strălucim în orașul Timișoara – pentru Gloria Lui!

Abia aștept să te cunosc într-un mod personal!

Pastor, Adrian Balta

 contact@bisericaradiant.ro


Povestea noastră

Plantarea unei biserici a fost inițial un vis pe care Dumnezeu l-a așezat în inimile pastorului Adrian Balta și soției sale, Alexandra cu mult timp în urmă, încă de pe vremea când Adrian era pastor la Biserica Baptistă Sfânta Treime din Deva. Sub îndrumarea lui Dumnezeu, această plantare s-a concretizat ca Biserica Radiant.
În vara anului 2018, Dumnezeu i-a călăuzit pe Adrian și Alexandra la Timișoara, locul unde, rând pe rând, aveau să li se alăture și alți oameni chemați de Dumnezeu pentru plantarea acestei biserici.

Radiant înseamnă “lumină care se răspândește”. Numele bisericii “Radiant” este inspirat din versetele din Filipeni 2:15-16 și 2 Corinteni 4:6 și exprimă viziunea acestei biserici: glorificarea lui Dumnezeu prin facerea de ucenici care să se asemene cu El. Suntem convinși că singurul mod în care putem să Îl glorificăm pe Dumnezeu și să facem ucenici este prin a răspândi însăși Lumina care vine de la El, Cel care a luminat și inimile noastre.

Filipeni 2:15-16 – “Căci Dumnezeu, care a zis: „Să lumineze lumina din întuneric”, ne-a luminat inimile, pentru ca să facem să strălucească (să radieze) lumina cunoştinţei slavei lui Dumnezeu pe faţa lui Isus Hristos.”
2 Corinteni 4:6 – “ca să fiţi fără prihană şi curaţi, copii ai lui Dumnezeu, fără vină, în mijlocul unui neam ticălos şi stricat, în care străluciţi (radiați) ca nişte lumini în lume ţinând sus Cuvântul vieţii; aşa ca, în ziua lui Hristos, să mă pot lăuda că n-am alergat, nici nu m-am ostenit în zadar.”