COVID-19

COVID-19

COVID UPDATE 3.11.2020

În urma rugăciunii și a discuților cu responsabilii de lucrări, prezbiterii bisericii au luat decizia ca în perioada următoare să ne întâlnim fizic cu comunitatea bisericii.

COVID UPDATE 23.10.2020

Datorită numărului mare de imbolnăviri cu Covid-19 cel puțin următoarele două sătpămâni întâlnirile bisericii vor fi pe platforma zoom.

COVID UPDATE 7.10.2020

Întâlnirea alături de alți oameni ai lui Dumnezeu este un aspect esențial al vieții Bisericii.

De aceea, suntem dornici să ne revedem ca să ne închinăm împreună lui Dumnezeu. Nu vom face însă acest lucru lipsiți de grijă sau compasiune față de cei din jur.Vrem să respectăm noile prevederi de prevenire a răspândirii COVID-19.

Pentru a respecta noile prevederi și a ne organiza cât mai bine te încurajăm să te înscri la unul din servicile de mai jos. Aici vei găsi câteva precauții ca să înțelegi cum plănuim să avem grijă de tine și să te păstrăm în siguranță.

ALEGE SERVICIUL 

COVID UPDATE 5.03.2020

PĂSTORIRE 

1) În această perioadă când oamenii se frământă și e panică în jur, inima mea e tot mai liniștită știind că am un Dumnezeu suveran. În astfel de momente, trebuie să fim cei care arată celorlalți ce înseamnă pacea lui Cristos care ne păzește în orice vreme inimile și gândurile:

“Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoștinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulţumiri. Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus.”
Filipeni 4:6-7.

Vă recomand să nu stați de dimineața și până seara citind știri apocaliptice și urmărind filmulețe gândite cu scopul de a instaura o stare de panică generalizată, paralizantă. Vă încurajez la o bună informare și la acționare responsabilă, dar foarte, foarte bine triată. Găsiți unul sau două site-uri cu știri verificate, informați-vă, dar apoi delectați-vă mai degrabă cu studiul Scripturii și cu citirea de cărți bune. 

2) Dacă în zilele aceasta te confrunți cu panica, anxietate, nesiguranță și frică, vreau să știi că îți stau la dispoziție cu tot dragul și vreau să cunosc inima ta.
Dacă ai întrebări sau frământări nu ezita să mă suni sau să îmi scrii.
Numărul meu de telefon este: 0752 300 509 / contact@bisericaradiant.ro
Perioda aceasta am reușit să mă văd cu o parte din voi, iar săptămâna viitoare mi-am propus să mă văd cu cât mai mulți dintre voi online. Așteptați-vă să vă contactez zilele astea, dar aștept și de la voi să inițiați o discuție dacă inima voastră e împovărată. Simțiți-vă liberi să o faceți.

3) Vreau să știți că m-am angajat să mă rog pentru fiecare dintre voi în această perioadă de încercare. Vreau să pot să mă rog în mod specific, de aceea am rugămintea să îmi trimiteți motivele voastre de rugăciune – nu doar pentru lucrurile orizontale, ci în mod special pentru voi din punct de vedere spiritual. 

VIAȚA BISERICII 

1) În conformitate cu noile reglementări emise de Guvernul României, ne sunt interzise întâlnirile publice în următoarea perioadă. Astfel, pentru o perioadă nedeterminată, întâlnirile publice ale bisericii noastre vor fi suspendate, până la noi reglementări. Vă voi ține informați cu privire la orice noi modificări care vor apărea. 

2) În fiecare duminică dimineață, în perioada următoare ne vom întâlni online pe Zoom (vă rog să vă dați jos această aplicație săptămâna aceasta), de la ora 10:30. Vă voi pune la dispoziție o predică pe care să o urmărim împreună.
Vă îndemn pe toți să prioritizați adunarea noastră în jurul Cuvântului lui Dumnezeu predicat, chiar dacă deocamdată este posibil doar în mediul virtual. Fiți conștienți că aceasta e perioada când trebuie să devenim mai intenționali în părtășia unul cu altul, având în vedere că firea vă va îndemna la izolare, nu la părtășie. Luați în calcul acest aspect, vegheați și fiți perseverenți în întâlnirile noastre virtuale, de orice fel ar fi ele.

3) Fie după ascultarea predicii, fie înainte, vă îndemn pe fiecare dintre voi ca în fiecare zi de duminică (și nu numai), să aveți un timp de închinare în citirea Cuvântului, meditație, rugăciune și cântare, fie în solitudine, fie alături de membrii familiei dacă circumstanțele vă permit. Cântați și rugați-vă, plini de dor după ziua în care vom putea să ne închinăm din nou împreună cu toată biserica. 
Pentru cei căsătoriți în Domnul, vă reamintesc faptul că este datoria bărbatului să își păstorească soția și copiii, adunându-i și conducându-i în închinare. 

4) Predicile puse la dispoziția noastră și întâlnirile de grup mic online nu au menirea de a înlocui întâlnirea bisericii locale. Credem că nimic altceva nu poate înlocui părtășia bisericii, atunci când frații și surorile de credință se adună fizic, pentru a fi împreună la închinare. Acestea sunt doar modalități prin care căutăm să ne zidim unii pe alții și să ne încurajăm unii pe alții la dragoste și la fapte bune în aceste circumstanțe în care ne aflăm, așteptând cu nerăbdare reluarea părtășiei obișnuite a bisericii locale.

GRUPURI MICI 

1) Întâlnirile de grup mic vor fi online în perioada următoare. Mai multe detalii despre modul de organizare și despre dinamica întâlnirilor de grup mic, le veți primi de la fiecare lider de grup mic în parte. În perioada aceasta avem mai mare nevoie unii de alții! 

2) E extrem de important ca în aceasta perioadă să strângem mai tare rândurile în grupurile mici și să facem o prioritate din aceste întâlniri. Un adevăr pe care nu trebuie să îl uităm: Ne păstorim unul pe altul, nu doar pastorul păstorește. Fiecare dintre noi avem datoria biblică să ne îndemnăm, să ne încurajăm, să veghem unul asupra altuia, să ne rugăm unul pentru altul. Nu dați uitării acest aspect în perioada aceasta de izolare fizică. 

Sunteți iubiți, 

Pastorul vostru, 
Adi Balta