Evanghelia și căsătoria – Efeseni 5:22-33

Evanghelia și căsătoria – Efeseni 5:22-33

Ce este căsătoria?
Timp de milenii, civilizațiile au definit căsătoria ca o unire exclusivă și permanentă între un bărbat și o femeie.


Ideea centrală:
Căsătoriile noastre sunt menite să ilustreze Evanghelia în cultura în care trăim.
Supunerea biblică este atitudinea și acțiunea de a te supune autorității celuilalt în mod deliberat și cu toată inima.


CONȚINUT:


v22b „ca Domnului” -> pentru a te supune biblic soțului tău trebuie să fii supusă Domnului.
v23 „pentru că soțul este capul soției, așa cum Cristos este Capul Bisericii, El, Mântuitorul trupului” -> pentru a te supune biblic soțului tău, trebuie să recunoști că el este capul tău.
v24 „Și, așa cum Biserica este supusă lui Cristos, tot astfel și soțiile să fie supuse soților lor în toate” -> ilustrezi Evanghelia în cultura în care trăiești, prin căsnicia ta?
v25 „Soților, iubiți‑vă soțiile așa cum Și‑a iubit și Cristos Biserica și S‑a dat pe Sine pentru ea” -> Cristos a iubit Biserica, S-a dat pe Sine pentru ea ca S-o sfințească, curățind-o, înfațișând-o înaintea Lui.
v28-29 „Tot așa trebuie să‑și iubească și soții soțiile, și anume ca pe trupurile lor. Cel ce‑și iubește soția se iubește pe sine. Fiindcă nimeni nu și‑a urât vreodată trupul, ci îl hrănește și are grijă de el, la fel cum face și Cristos pentru Biserică” -> principala responsabilitate a noastră, a soților, este să ne iubim soțiile așa cum Cristos și-a iubit Biserica, adică într-un mod sacrificial.

Căsătoria nu este despre împlinire sau plăcerile noastre. Dumnezeu nu a conceput căsătoria în primul rând ca să ne satisfacă nevoile, ci ca să-și arate gloria în Evanghelie.

Dumnezeu să-ți vorbească și prin acest mesaj!