Construind o biserică sănătoasă

Construind o biserică sănătoasă

Cum să recunoști învățătorii falși? – 1 Timotei 6:3-5

I. Învățătura falsă a învățătorului v.3 Cuvântul care te face să te simți bine, care te justifică de anumite păcate, care nu te smerește, nu e cuvântul sănătos al lui Dumnezeu. La fel cum o dietă sănătoasă conduce la un trup sănătos, la fel și o învățătură sănătoasă adusă prin predicare produce sfințenie în membrii bisericii. II. Caracterul toxic al învățătorului fals v.4-5a III. Preocuparea greșită a învățătorului fals v.5b Dumnezeu să își vorbească și prin acest mesaj!

Muncește pentru slava lui Dumnezeu – 1 Timotei 6:1-2

Muncește pentru slava lui Dumnezeu I. Cinstește-ți angajatorul v.1a II. Fii focalizat pe Evanghelie la locul tău de muncă v.1b III. Oferă devotament special angajatorilor creștini v.2 Evanghelia nu a fost preocupată de abolirea sclaviei, însă a fost preocupată de schimbarea inimii, a atitudinii. Dumnezeu să îți vorbească și prin acest mesaj!

Pericolul apostaziei – 1 Timotei 4:1-5

Un apostat este o persoană care și-a mărturisit credința, dar care acum s-a depărtat de credință. I. Apostazia este reală v.1II. Apostazia este promovată v.2III. Apostazia este subtilă v.3-5 „Atunci când dragostea fierbinte pentru Hristos slăbește, invariabil legalismul crește în noi.” Charles Leiter Dumnezeu să îți vorbească și prin acest mesaj!

Caracterul și rolul diaconilor – 1 Timotei 3:8-14

Rolul și caracterul diaconilor 1 Timotei 3:8-14 Ideea centrală: O biserică sănătoasă are prezbiteri și diaconi cu un caracter născut din Evanghelie. • CINE SUNT DIACONII (V. 8) • CALIFICĂRILE DIACONILOR (V. 8-14) Dumnezeu să îți vorbească și prin acest mesaj!
  • 1
  • 2