Prima vizită

Prima vizită

Ne bucurăm că ești interesat de Biserica Radiant!

Știm că prima vizită într-un loc nou poate fi intimidantă, de aceea am pregătit câteva răspunsuri la cele mai comune întrebări. Ne dorim să te primim cât mai bine, iar tu să te simți binevenit în prezența lui Dumnezeu și a noastră.


Ce fel de biserică sunteți?

Suntem o comunitate de oameni pasionați de Dumnezeu, care căutăm să creștem în asemănarea cu Cristos prin provocările de zi cu zi. Suntem imperfecți, cu nevoi și daruri diverse, însă dorința noastră este să împlinim Marea Trimitere (Matei 28:18-20), formând ucenici pentru gloria lui Dumnezeu.

Din punct de vedere teologic facem parte din mișcarea baptistă istorică, care aderă la cele cinci principii esențiale ale Reformei Protestante: Sola Scriptura, Sola Gratia, Sola Fide, Solus Christus, Soli Deo Gloria.

Momentan nu suntem afiliați niciunui cult din punct de vedere statutar, dar suntem parte dintr-un grup internațional de biserici numit Marea Trimitere (Great Comission Collective).


Cum să mă îmbrac?

Apreciem simplitatea și decența în toate domeniile, inclusiv în îmbrăcăminte. Nu avem un cod vestimentar standard, însă vrem să Îl onorăm pe Dumnezeu prin tot ceea ce facem, chiar și prin felul în care ne îmbrăcăm. Prin urmare, simte-te liber să vii în stilul vestimentar care te reprezintă pe tine și Îl onorează pe Dumnezeu, deopotrivă.


Unde voi parca?

De îndată ce vei ajunge la adresa bisericii, vei observa două steaguri mari, pe care scrie “Bine ai venit”. Chiar lângă steaguri va fi cel puțin o persoană care te va îndruma spre un loc de parcare potrivit.


Unde vor sta copiii?

Copiii tăi sunt bine îngrijiți. În timpul serviciului, cei cu vârsta cuprinsă între 0 și 6 ani pot sta în sălile Radiant Copii, amenajate special pentru ei, însoțiți de adulți instruiți. Copiii se vor bucura de cântece, jocuri, activități de lucru manual și vor auzi adevăruri din Biblie, pe înțelesul lor.

Copiii de peste 7 ani vor sta în auditoriu, alături de părinți, și vor primi un buletin creat special pentru ei pe care Îl vor completa pe parcursul timpului de închinare. În el pot scrie cântarea preferată de la timpul de închinare, cuvinte pe care nu le înțeleg, pasajul biblic din care se citește sau pot desena. La final, copiii care au buletinul completat vor primi o recompensă de la Standul de Înscriere a copiilor. Copiii sunt primii ucenici ai părinților, de aceea, pe cât posibil, încurajăm părinții să își țină copiii lângă ei la închinare pentru ca cei mici să învețe de la părinți cum să se închine.


La ce oră să vin?

Ne întâlnim în fiecare duminică de la ora 10:00 la un timp de socializare și cafea, iar de la ora 10:30 la timpul de închinare.

Dacă ai nevoie de ajutor când ajungi la noi, persoanele care poartă ecusoane îți stau la dispoziție.

În timpul săptămânii ne întâlnim în grupuri de casă prin toată Timișoara, acolo unde, într-un mediu informal, ne conectăm mai în detaliu cu Cuvântul lui Dumnezeu și unii cu alții, sprijinindu-ne în rugăciune și orice alte nevoi practice.

Află mai multe la Punctul Info al bisericii.