Predici by Dani Grecu

Predici by Dani Grecu

Caracterul și rolul femeii creștine – 1 Timotei 2:8-15

CARACTERUL ȘI ROLUL FEMEII CREȘTINE (1 Timotei 2:8-15) Ideea centrală: O biserică sănatoasă este formată din bărbați și femei ce au o purtare sfântă și o credință adevarată, înțelegând rolul fiecăruia în biserică. Caracterul/purtarea femeilor în întâlnirile publice (v. 8-10) Rolul femeii în ce privește învățătura (v. 11-14) Condiția femeii în ce privește mântuirea (v. 15) Dumnezeu să îți vorbească și prin acest mesaj!

Sardes – Apocalipsa 3:1-6

Context Sardes:– capitala regatului antic Lidia– cetate întărită cu 3 ziduri de apărare– bogată în aur– aproximativ 50.000 locuitori– valea râului Hermus– religioasă – Cybele + Artemis– sinagogă impunătoare (1000 locuri) Destinatar: Îngerul BisericiiMesager: Cel ce are cele 7 Duhuri și ține cele 7 SteleDeclarația de început + înștiințare: ai un nume, ai fapte dar ești mortMăsuri: trezește-te/veghează și întărește, aminteșteți și pocăiește-teSancțiuni/Pedepse: voi veni ca un hoțRăsplata: vei umbla cu mine îmbrăcat în alb/nu-ți voi șterge numele din Cartea…

Bogăția și înțelepciunea lui Dumnezeu, Romani 11:33-36

I. Bogăția lui Dumnezeu– tot ce există și a fost creat este al Lui– Dumnezeu poate crea din nimic bogății infinite– bogăția cea mai de preț a lui Dumnezeu este El însuși II. Înțelepciunea lui Dumnezeu– cunoașterea perfectă a lui Dumnezeu– Dumnezeu este sursa înțelepciunii umane– Dumnezeu a făcut un plan perfect în mântuirea noastră Dumnezeu să îți vorbească și prin acest mesaj!